Europese bezoekers bij Boundary Stables Holiday Cottages

Europese bezoekers bij Boundary Stables Holiday Cottages

Wij Britten houden ervan om andere Europese landen te bezoeken, zich onderdompelend een week of twee in de cultuur van een gastland. Het is niet verrassend dat veel van onze Europese buren deze reislust delen en graag de gevarieerde culturen en landschappen willen ervaren van een eilandstaat die slechts 8000 jaar fysiek gescheiden is van het belangrijkste continent. Vooral Norfolk heeft vakantiegangers uit het buitenland veel te bieden.

De smalle strook water die ons van onze buren scheidt, heeft het VK historisch gezien op geen enkele manier ge├»soleerd. Onze taal is een rijke evolutionaire mix van oudere Europese talen; de Vikingen leerden ons de idealen van recht en democratie; van de Romeinen erfden we de infrastructuur van de moderne beschaving; en sommige van de meer creatieve ambachten in Norfolk – zoals weven, drukken en schilderen – werden ontwikkeld met de invloed van Nederlandse en Vlaamse immigranten.

Norfolk kan bogen op een rijke artistieke cultuur. Muzikale concerten, kunstexposities en theatrale producties zijn er in overvloed in de provincie, en veel literaire werken worden geproduceerd door inwoners van Norfolk. In Norwich, op slechts 20 mijl van Happisburgh, zijn er niet minder dan zes theaters, waaronder het kunstcentrum Norwich in St. Benedict’s Street, dat is uitgeroepen tot “de beste kleine zaal van Groot-Brittanni├ź”.

Elk jaar bezoeken 500.000 Duitse toeristen in het VK, en bijna 20% van deze bezoekers verblijven in badplaatsen zoals het mooie, rustige dorpje Happisburgh. Boundary Stables, een cluster van vijf vakantiehuisjes met 1 verdieping in Happisburgh, aan de kust van Norfolk, is de perfecte plek om excursies te maken naar Norwich, met zijn kasteel en twee kathedralen, of naar de prachtige universiteitsstad Cambridge, ongeveer twee uur rijden van Boundary Stables. Onze Duitse gasten nemen meestal een dagtocht naar Cambridge mee op hun reis!

Maar het zijn niet alleen de Duitsers die genieten van het verkennen van Brits erfgoed. Bezoeken van Spanjaarden nemen toe en Franse vakantiegangers, die de grootste nationale groep vertegenwoordigen om het Verenigd Koninkrijk te bezoeken, zijn ook gecharmeerd van wat ze zien. Een van onze Franse gasten maakte de opmerking dat de Britten zich helemaal op hun gemak voelen met “een levendige mix van oud en nieuw”.

Sandringham Estate is de retraite van Norfolk van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II, die in 1977 (haar Zilveren Jubileumjaar) de wens uitsprak dat Sandringham House voor het publiek moest worden geopend. Het was de overgrootvader van koningin Elizabeth, koning Edward VII, die de tuinen voor het eerst in 1908 voor het publiek opende. Koning George VI, die stierf in Sandringham in 1952, zei over zijn huis: “Ik ben hier altijd zo gelukkig geweest, en ik hou van de plaats. “Zijn vader, George V, die ook daar stierf, zei over het geliefde huisgezin:” lieve oude Sandringham, de plek waar ik van hou, beter dan ergens anders in de wereld. ”

Sandringham Estate, ongeveer 58 mijl van Happisburgh, is zeker een bezoek waard. Op het terrein vindt u plekken om te eten, drinken en winkelen. Toegang tot een groot deel van het landgoed is gratis.

Er zijn veel pittoreske landgoederen te bezoeken in Norfolk. Maar als u op zoek bent naar iets minder gecultiveerd, dan is er altijd het Broads National Park – een netwerk van water en moerasland dat een enorme verscheidenheid aan dieren in het wild ondersteunt in habitats met een enorme ecologische diversiteit. Vogelliefhebbers reizen naar Norfolk vanuit heel Europa om enkele van de zeldzame vogels te zien die hier gedijen, en het Broads National Park (bekend als The Broads) was het centrum van vele internationale biologische en ecologische studies.

Maar het lijkt erop dat de lieve, oude Britse pub de echte ster van de show is als het gaat om het imponeren van buitenlandse bezoekers. Kastelen en kathedralen, theaters en statige huizen, stranden en natuurreservaten … geen van deze staat centraal wanneer er een pub om de hoek is!

On Facebook

[custom-facebook-feed num=1 showauthor=false exclude=social,likebox]

On Twitter